фото: Saeima, Уикипедия Турция обяви какви са отношенията й с талибаните.Поддържаме контакт

...
фото: Saeima, Уикипедия Турция обяви какви са отношенията й с талибаните.Поддържаме контакт
Коментари Харесай

Външният министър на Турция: Поддържаме контакт с талибаните

фото: Saeima, Уикипедия 

Турция разгласи какви са връзките й с талибаните.

Поддържаме контакт с талибаните, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от телевизия ТРТ Хабер.

Имаме разнообразни канали за връзка с талибаните. Държим връзка и с представителите в Кабул, и в Доха. В момента би трябвало да имаме такива контакти, уточни Чавушоглу, който приказва по отношение на последните развития в Афганистан.

Първо би трябвало да забележим по какъв начин ще бъде образувано държавно управление, също по този начин се срещаме с разнообразни страни, с цел да имаме идентични възгледи и да насочваме идентични послания по този въпрос, сподели още турският външен министър.

Той разяснява и продължаващата евакуация на турски жители от Афганистан. Над 550 турски жители към този момент бяха евакуирани от Кабул, добавя Българска телеграфна агенция.

В Афганистан живеят към 4500 турски жители, сподели Чавушоглу, като добави, че някои от тях са оповестили, че желаят да бъдат евакуирани, само че след това се отказвали.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР